Aktivitet, lagarbeid og individuell trening på gangetabellen :-)

MAURSTAFETT: Her øver 4.klassingene på drilling av gangetabellen. Når man skal sette i gang en stafett, og koble matematikk med fysisk aktivitet, er det viktig at elevene har øvd på de aktuelle gangene på forhånd. En stafett er et stressmoment, og derfor er det viktig at gangestykkene er på vei til å bli automatisert. Da opplever elevene mestring, i tillegg til at de får vært fysisk aktive. I denne filmen står lagene oppstilt på motsatt side av der brettene ligger. Da får hver enkelt elev konsentrert seg om gangestykkene når de kommer frem til brettene. Om man heller ønsker at elevene skal samarbeide om gangestykkene (noe som kan være lurt om noen er utrygge), kan lagene stå oppstilt der brettene ligger. Da kan hele laget samarbeide om gangestykkene når den ene har sprunget gjennom hinderløypa for å hente brikken. Ved sammensetningen av lag og oppgavetyper, er det viktig å vurdere elevenes nivå og forutsetninger for mestring :-). Bruk fantasien og la elevene utfolde ved å bruke ulike hinder og bevegelsesmåter. Maurstafett skal være artig!

Hovedsaker
Nyeste innlegg
Følg Oss!
  • Facebook Classic
  • Instagram App Icon